Milí sousedé a přátelé,

přijměte pozvání na další ze čtvrtečních komunitních hostin na Kafkárně, tentokrát s programem na téma nadbytek a hlad a kdo má ve městech přístup k jídlu a jakému. Budeme se bavit o začlenění udržitelných a ekologických potravin do městských restaurací, využívání nadbytku jídla v potravinových bankách a dalších sociálních a ekonomických vazbách s jídlem spojených.

Večerem vás provede Tereza Porybná, která do diskuse pozvala Annu Strejcovou, ředitelku organizace Zachraň jídlo, Alexandru Doležalovou, manažerku jídelen Kuchařky bez domova, Michaelu Day, zakladatelku restaurace Sansho a socioložku Barboru Adlerovou.

Z umělců a umělkyň přijali/y pozvání Martin Zet (Svatomartinské čtení) a Adéla Součková (Hladová performance).

Součástí večera bude projekce videa od Asunción Molinos Gordo.

Vařit bude Lukáš Nevyjel, šéfkuchař pražské restaurace NOTA BENE, která je vyhlášená výbornou kuchyní a citlivým přístupem k surovinám a zároveň je to restaurace přístupná jen vyšší střední třídě...

Jídlo bude vegetariánské.

Vstup je zdarma, nadále platí, že budeme moc rádi, když přinesete nějaké staré nádobí nebo deky, případně rostlinku do kafkárenské zahrady, kterou můžeme společně zasadit...

Přijďte s námi pojíst a pobýt!

Těšíme se na Vás!

Vaši MAK! + studenti a pedagogové UMPRUM

//

FESTIVAL HOSTINA

KAFKÁRNA

www.hostina.eu

Akce je pořádána v rámci festivalu HOSTINA za podpory Ministerstva kultury ČR a Vysoké školy umělecko-průmyslové.

Foto: Johana Pošová

//

www.zachranjidlo.cz

www.cs.wikipedia.org/wiki/Martin_Zet

www.adelasouckova.com

www.asuncionmolinos.com

www.notabeneprague.cz