Studentky Eliška Gogolová z Ateliéru textilu s Bárou Tetaurovou z Ateliéru K.O.V. a čerstvý absolvent Ateliéru produktového designu Ivo Jedlička získali ocenění v soutěži Best in Design.

Studentky Eliška Gogolová z Ateliéru textilu s Bárou Tetaurovou z Ateliéru K.O.V. a čerstvý absolvent Ateliéru produktového designu Ivo Jedlička získali ocenění v soutěži Best in Design.
Bára Tetaurová s Eliškou Gogolovou se umístily na 3. místě v kategorii Fashion Design se společným projektem Zúrodni svůj mikrobiom / Nourish Your Body and Soil. Představují propojení lidského těla, půdy a mikrobiálního života jako jednoho ekosystému, který je třeba kultivovat. Autoři zpracovávají jinak nevyužitou ovčí vlnu z moravské obce Salaš a představují ji jako médium pro přenos prospěšných půdních bakterií na lidskou pokožku. Kolekce inspirovaná přírodními procesy rozkladu, fermentace a regenerace otevírá skrze textil dialog o péči – o sebe, o druhé i o planetu.
Ivo Jedlička obdržel 1. místo v kategorii Product & Industrial Design za diplomovou práci Cooking The Craft. Jejím cílem bylo propojení gastronomie a designérského umění. Přípravu jídla a řemeslnou výboru nádobí propojuje nevšedním způsobem například vrstvením porcelánu po vzoru listového těsta nebo obalováním talířů v hlíně jako ve strouhance. Projekt vyvrcholil tematickou pop-up večeří ve spolupráci s šéfkuchařem Františkem Skopcem, kde se servírovalo menu reflektující principy použité při tvorbě nádobí.
V mezinárodní soutěži Best in Design 2025 soutěžilo 546 projektů z 25 různých zemí. Porota práce hodnotila ve čtyřech kategoriích – Product & Industrial, Communication, Fashion a Service Design. Soutěž se koná v rámci akce Zlín Design Week.